About

[Template source] [Log]

Warranty

THE ALGORITHM IS PROVIDED "AS IS", WITHOUT WARRANTY OF ANY KIND, EXPRESS OR IMPLIED, INCLUDING BUT NOT LIMITED TO THE WARRANTIES OF MERCHANTABILITY, FITNESS FOR A PARTICULAR PURPOSE AND NONINFRINGEMENT. IN NO EVENT SHALL NORMAN WALSH OR ANY OTHER CONTRIBUTOR BE LIABLE FOR ANY CLAIM, DAMAGES OR OTHER LIABILITY, WHETHER IN AN ACTION OF CONTRACT, TORT OR OTHERWISE, ARISING FROM, OUT OF OR IN CONNECTION WITH THE SOFTWARE OR THE USE OR OTHER DEALINGS IN THE SOFTWARE. :-)

Notes (Czech)

  • Naprostou vetsinu problem zpusobuje spatne zintegrovany signal(masivni skok proudu pri disrupci dokaze zcela rozhodit digitalni integraci signalu, pripadne drift behem silnejsi MHD aktivity). Idealna reseni je pridani pasivniho integratoru na cca 100us tesne pred datovy sber. V pocitaci se signal zintegruje a pak se udela dekonvuluce exponenciely (je jiz naprogramovana). Je to jednodussi nez aktivni integrator. Navic bude mozne pouzit nizsi rozsah papoucha (0.25V a mene, musi se to overit) a tedy nizsi integracni drift. Taky by bylo vhodne pouzivat papoucha na maximalni rozsah 1.25MHz.
  • Pri naslednem zpracovani muze dochazet k chybam pri odcitanani prumetu mag, pole a driftu. Pro pekne cisty signal je vysledek hlavniho algoritmu na urceni polohy dokonaly a robustni. I pri horsim odecteni to bude celkem dobre. Ale pri mizernim odecteni to bude kecat, z toho duvodu je tam graf residua ktery ukazuje jaky byla chyba v datech a jak duveryhodna je ta poloha
  • Dalsi problem je se zapoctenim mag. pole ze stabilizacnich civek. Nemel by to byt problem, algoritmus s tim pocita ale neni to otestovane. Hlavni problem je, ze se v historii porad menila konfigurace a je v tom zmatek.
  • Dynamicky efekt trafa je tam jen castecne zapocten, ale jen empiricky
  • Rozptylove pole trafa ktere nastava pri presyceni tam neni zapocteno, protoze behem plazmatu malokdy dosahne nasyceni vice nez 60% maxima, ale tento efekt je dobre viditelny na vakuovych vybojich s vysokym U_CD
  • Neni tam zapocteny Shafranuv posuv, ale ten se tu z magnetiky urcit neda. Pro jeho urceni se potrebuje znalost vnitrni indukcnosti (to neni pro ohmicky ohrivane plazma problem, viz Wesson) a poloidalni beta. Pro poloidani betu by to chtelo znat hustotu a teplotu a jejich profily. Navic ten posuv v nasich podminkach - nizke teploty, mag pole, hustoty, male epsilon => bude maly.

Menu

Navigation